Het Laatste Woord

redigeren

Training Redigeren


  • Hoe leer je redigeren?
  • Hoeveel respect moet je hebben voor de auteur?
  • Wanneer is een tekst af?

 

Met deze vragen zaten al onze cursisten van de training Redigeren. En tot nu toe – al elf jaar - hebben wij daar altijd antwoord op kunnen geven. Onze vierdaagse training Redigeren is uniek in Nederland. Je krijgt een zeer gedegen theoretische opleiding. Maar omdat je in de cursus aan je eigen teksten werkt, zie je direct hoe de theorie uitwerkt.

 

Programma training Redigeren

 

Je krijgt tijdens de eerste dag van de training een model aangereikt waarmee je elke tekst kunt beoordelen. Als je dit model doorloopt, weet je precies welke ingrepen een tekst nodig heeft en hoeveel tijd dat gaat kosten.  

 

De tweede en derde dag besteden we aan het echte redigeerwerk. We grijpen op alle niveaus in de teksten in: een andere hoofdstructuur, alinea’s verplaatsen, inleidingen herschrijven, zinnen verbouwen. En natuurlijk worden de belangrijkste spellingsregels herhaald.

 

Enkele maanden later is er een terugkomdag. Van tevoren lever je weer je eigen teksten in. Tijdens de terugkomdag frissen we op, evalueren we en verdiepen we de stof.

 

Voor tekstbeoordelaars op elk niveau

 

De training Redigeren is voor tekstschrijvers, redacteuren, en iedereen die in zijn werk teksten van anderen beoordeelt.  

 

Meer informatie en data

 

Ook incompany


Heb je collega’s met wie je deze training samen wil volgen? Het is al snel voordeliger om dan een incompanytraining te organiseren. Wij komen bij jullie, met een cursusmap die helemaal aangepast is aan de teksten van jullie organisatie.